1
2

Merken

Toon alle Less

Leeftijd

Huidtype

Productsoort

Toon alle Less

Per behoefte (beauty)

Toon alle Less

Per behoefte (gezondheid)

Prijs instellen

Max
Categorieën

Merken

Toon alle Less

Leeftijd

Huidtype

Productsoort

Toon alle Less

Per behoefte (beauty)

Toon alle Less

Per behoefte (gezondheid)

Prijs instellen

to
1
2
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Wat te doen tegen puistjes bij acne?

 

Wat is acne?

Acne (jeugdpuisten) is zichtbaar en daardoor een hinderlijk huidprobleem. Het komt vooral voor bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Als de talgkliertjes in de huid verstopt raken, door bijvoorbeeld teveel talg of huidschilfers, ontstaan er puisten. De puisten (of pukkels) kunnen in het gezicht zitten (puisten op de kin), op de rug, op de borst of op de schouders. Hormoonveranderingen kunnen een oorzaak zijn, maar ook erfelijkheid speelt een rol. Bepaalde medicijnen (zoals steroiden, anti-epileptica en antidepressiva) kunnen acne verergeren.

Goed om te weten

Acne is NIET het gevolg van bepaalde voeding (zoals chocolade, melkproducten), make-up, roken, stress, zweten of te weinig wassen.

Advies bij acne

  • Een- of tweemaal per dag reinigen met niet te warm water en een pH-neutrale zeep of emulsie is voldoende. Veel wassen, zeker met een alkalische zeep, is ook niet goed.
  • Vermijd huidverzorgingsmiddelen op vet- of oliebasis.
  • Laat de huid zoveel mogelijk met rust; puisten uitknijpen niet doen! Krab of peuter niet aan de puisten, om zo acne littekens te voorkomen. Open mee-eters mag je wel voorzichtig verwijderen.
  • De anticonceptiepil kan bij sommige vrouwen acne verergeren, maar bij anderen juist een gunstig effect hebben. Het wisselen van anticonceptiepil kan uitkomst bieden bij acne.

Behandeling van acne

De baanbrekende producten van het merk Gladskin bevatten het actieve enzym Staphefekt™ dat alleen de slechte Staphylococcus aureus huidbacterie (speelt een rol bij acne) aanpakt. Klik hier voor ervaringen van gebruikers van Gladskin Acne gel.

Daarnaast is er een geneesmiddel dat bijvoorbeeld antibacterieel werkt bij acne, zoals benzoylperoxide. Puistjes en pukkels verminderen al na enkele weken, het uiteindelijke resultaat kan je na drie maanden beoordelen.

Beautymeds.nl heeft nog andere middelen die wellicht verlichting van jouw acne kunnen geven.

O jee, wanneer moet ik naar de huisarts?*

  • Het gaat om acne bij jonge kinderen (komt heel weinig voor),
  • Het gaat om (plotseling) acne op volwassen leeftijd, met name als je vrouw bent,
  • Je ernstige acne hebt met infecties in de huid,
  • Je tevens koorts en gewrichtsklachten heeft.

*let op: dit is een beperkte selectie van mogelijke situaties waarbij het verstandig is om een arts te raadplegen. Als jouw probleem of klacht er niet bij staat, als je twijfelt of ongerust bent, ga dan sowieso naar een arts.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »