Categorieën

Merken

Toon alle Less

Leeftijd

Productsoort

Per behoefte (gezondheid)

Prijs instellen

to

Kalknagels

Schimmels zitten bij iedereen op de huid en onder de nagelranden. Als de schimmel de nagel binnendringt, ontstaat een infectie met verkleurde (witgeel, groen of bruin), dikke en/of brosse nagels. Schimmelnagels worden ook wel kalknagels genoemd. Kalknagels zijn ontsierend (zeker aan de vingernagels), maar ongevaarlijk. Aan de zijkanten van de vingers of in de handpalmen kan vervelling met blaasjes ontstaan. Dit is geen schimmel maar een overgevoeligheidsreactie op de kalknagels. Ouderen, mensen met diabetes of mensen met een verminderde weerstand hebben een grotere kans om kalknagels te krijgen.

Een schimmelinfectie aan de nagel kan vanzelf genezen. De genezing duurt echter heel lang, vanwege de trage groeisnelheid van de nagels. Dit zorgt ervoor dat ook de behandeling van kalknagels heel lang duurt. En zelfs na behandeling duurt het nog enkele maanden voordat de gezonde nagel het aangetaste gedeelte helemaal heeft vervangen. Het is goed om te weten dat een behandeling lang niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Een pedicure kan ontsieringen aan de nagels iets bijwerken, maar ook zelf kan met een puimsteen of vijl vervormde nagels bijgewerkt worden. Op verkleurde nagels kan nagellak aangebracht worden.

Advies bij kalknagels:

  • Was de voeten bij voorkeur zonder zeep.
    Spoel de voeten echter goed af, als er toch zeep gebruikt wordt.
  • Droog de voeten goed af, ook tussen de tenen.
  • Houd de voeten droog.
  • Draag elke dag schone sokken. Dit mogen katoenen of wollen sokken zijn.
  • Draag goed ventilerende, niet te krappe schoenen.
  • Voorkom opnieuw besmetting via de schoenen. Denk bijvoorbeeld aan het strooien van aan anti-schimmelpoeder in de schoenen, zoals miconazol strooipoeder.
  • Draag slippers in natte openbare ruimtes zoals een zwembad of douches op een camping.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »