Categorieën

Merken

Toon alle Less

Leeftijd

Toon alle Less

Productsoort

Per behoefte (gezondheid)

Prijs instellen

to

Voetschimmel

Schimmels zijn overal aanwezig, met name in natte (algemene) ruimtes zoals zwembaden, douche- en sportruimtes. Pas als de schimmel de huid binnendringt, ontstaat er een infectie. Dit kan gemakkelijker als de huid kapot is of geïrriteerd, verweekt is door warmte of vocht of wanneer de huid (te)veel gewassen wordt met zeep. Ook mensen met diabetes (suikerziekte) of mensen met een verminderde weerstand zijn gevoeliger voor het krijgen van voetschimmel. Voetschimmel wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd. Er is sprake van grijs-witte huidschilfers en kloven tussen de tenen. Het gaat vaak samen met jeuk. Voetschimmel is besmettelijk. De kans is op een nieuwe infectie is groter naarmate voetschimmel eerder is doorgemaakt.

Advies bij voetschimmel:

  • Was de voeten dagelijks, maar gebruik niet of nauwelijks zeep. Droog de voeten altijd goed af, met name tussen de tenen.
  • Draag goed ventilerende schoenen en bij voorkeur katoenen sokken.
  • Draag slippers in (openbare) natte ruimtes, zoals zwembaden en douche- en sportruimtes.
  • Een antischimmel middel (miconazol) in de vorm van een strooipoeder kan schimmelsporen in de schoenen aanpakken. Dit om een nieuwe infectie te voorkomen. Behandel eventueel ook sportsokken met het strooipoeder aangezien schimmelsporen bij het wassen niet uit deze dikke sokken worden verwijderd (bij dunne sokken wel).
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »