1
2

Merken

Toon alle Less

Leeftijd

Productsoort

Per behoefte (gezondheid)

Toon alle Less

Prijs instellen

Max
Categorieën

Merken

Toon alle Less

Leeftijd

Productsoort

Per behoefte (gezondheid)

Toon alle Less

Prijs instellen

to
1
2
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Ontspanning

Iedereen ervaart wel eens stress. Een normale vorm van "gezonde spanning", waarbij stress-hormonen adrenaline en cortisol vrijkomen. Je bloeddruk en hartslag stijgen, je ademhaling wordt sneller en je spieren spannen zich samen. Het zweet kan je uitbreken en je komt in een modus van " vecht of vlucht". Het maakt je in lastige of zelfs gevaarlijke situaties extra alert.
Als tegenover stress voldoende (geestelijke en lichamelijke) ontspanning staat, dan is je lichaam in balans en hoef je je niet al teveel zorgen te maken. Soms slaat echter de balans door en kan je lichaam niet voldoende herstellen. Langdurige stress kan de aanleiding zijn van bijvoorbeeld hoofdpijn, gebrek aan eetlust, maagklachten, duizeligheid en concentratiestoornissen. Stress kan je letterlijk uit je slaap houden waardoor een gezonde goede nachtrust niet meer vanzelfsprekend is.
Wees je bewust van de oorzaak van de stress. Kan je de oorzaak aanpakken of vermijden? Een verandering van leefstijl of ontspanningsoefeningen zoals yoga kunnen uitkomst bieden. Leef bewust, ga sporten of beweeg in ieder geval zoveel mogelijk. Verder zijn er een aantal middelen die kunnen ondersteunen bij het hervinden van de balans. Zo heeft valeriaanwortel (Valdispert) een wetenschappelijk bewezen kalmerende werking. Als je overdag echter niet goed meer functioneert of de stress houdt te lang aan, ga dan naar de huisarts.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »