Categorieën

Merken

Leeftijd

Productsoort

Per behoefte (gezondheid)

Prijs instellen

to

Stoppen met roken

Er zijn legio redenen om te stoppen met roken. De belangrijkste beweegreden om te stoppen met roken is de grote gezondheidswinst. Gemiddeld leven mensen die niet roken 10 jaar langer dan mensen die wel roken. De kans op langdurige en ernstige ziektes neemt af (kanker, hart- en vaatziekten). De algehele conditie verbetert. Het uiterlijk (haar, tanden, huidteint) ziet er stralender en gezonder uit. Stoppen met roken spaart bovendien veel geld uit.

Roken is een verslaving, zeker bij meer dan 10 sigaretten per dag. Zoals bij elke verslaving, is het moeilijk om er van af te komen. Met name de angst voor de ontwenningsverschijnselen houdt veel mensen tegen. De verschijnselen beginnen 2 tot 12 uur na de laatste sigaret. Houdt er rekening mee dat na 1 tot 3 dagen de ontwenningsverschijnselen het ergste zijn. Het verschilt per persoon wat de impact van de ontwenningsverschijnselen is. Over het algemeen zijn alle ontwenningsverschijnselen na 3 tot 4 weken over. De wilskracht om te stoppen met roken is het allerbelangrijkste, naast doorzettingsvermogen en mensen in de omgeving die kunnen steunen tijdens de stoppoging. Als de periode van ontwenningsverschijnselen voorbij is, komt misschien nog wel het moeilijkste: het doorbreken van de gewoonte om in bepaalde (gezellige) situaties een sigaret op te steken.

Het is nooit te laat om te stoppen met roken. Er bestaan goede middelen die het stoppen met roken vergemakkelijken. Zo zijn er (kauw)tabletten, pleisters en sprays voor in de mond. Bovendien zijn er verschillende instanties (STIVORO) en begeleidingsprogramma’s die hulp kunnen bieden bij de stoppoging.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »