1
2

Merken

Toon alle Less

Leeftijd

Toon alle Less

Huidtype

Productsoort

Toon alle Less

Per behoefte (beauty)

Per behoefte (gezondheid)

Prijs instellen

Max
Categorieën

Merken

Toon alle Less

Leeftijd

Toon alle Less

Huidtype

Productsoort

Toon alle Less

Per behoefte (beauty)

Per behoefte (gezondheid)

Prijs instellen

to
1
2
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Insectenbeten

Een insectenbeet kan jeuk geven. Jeuk geeft de (continue) neiging om te krabben of wrijven. Als er bovendien sprake is van benauwdheid, is het advies om contact op te nemen met de huisarts. Er kan dan namelijk sprake zijn van een ernstige allergie.

Lokale jeuk kan verlicht worden door een jeukstillende crème, zalf of gel te gebruiken, zoals koelzalf of mentholgel. Bij jeuk die door een allergische reactie op de insectenbeet wordt veroorzaakt, kunnen jeukstillende tabletten worden gebruikt. Voorbeelden zijn cetirizine of loratidine. Als er tevens sprake is van benauwdheid of als binnen twee weken de klachten van jeuk nog niet met tabletten verminderd zijn, is het advies om naar de huisarts te gaan.

Advies bij jeuk/insectenbeet:

  • Voorkom een insectenbeet met het middel diethyl-m-toalumide (DEET). 
    DEET is een werkzame stof die op het zenuwsysteem van insecten werkt. Hierdoor raken muskieten effectief gedesoriënteerd en kunnen deze insecten vervolgens niet meer steken en zullen ze een ander slachtoffer opzoeken.
  • Verwijder bij een bijen- of wespensteek de gifangel met behulp van een uitzuigpompje.
  • Probeer niet te krabben of te wrijven.
  • Een koude, natte doek of kompres kan verlichting geven bij pijn, jeuk of zwelling.

Hoelang beschermt een insectenwerend middel met DEET op een dag?
Het percentage DEET in de insectenwerende middelen is bepalend voor de werkingsduur. Bijvoorbeeld van Care Plus®:

Mag een insectenwerend middel met DEET voor kleine kinderen worden gebruikt?
Uit voorzichtigheid wordt geadviseerd om concentraties van meer dan 30% DEET te mijden bij kinderen van minder dan 2 jaar. Smeer bij kinderen niet de handen in, hiermee wordt voorkomen dat DEET in contact komt met de zintuigen. (de mond of de ogen).

Mag een insectenwerend middel met DEET gebruikt worden door zwangere vrouwen?
Uit recent onderzoek blijkt dat DEET veilig gebruikt kan worden in het tweede en derde trimester van de zwangerschap. Tijdens het eerst trimester kan DEET in concentraties tot 30% gebruikt worden. Uit voorzorg dient het gebruik wel geminimaliseerd te worden. Daarom adviseren wij zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen onder de 13 jaar, geen DEET te gebruiken. Kies dan voor Care Plus Anti-Insect Natural o.b.v. lemon-eucalyptus extract (Citriodiol). Dit sterke insectwerendmiddel is al te gebruiken bij kinderen vanaf 3 maanden. Is dit alternatief niet beschikbaar, gebruik dan maximaal Deet 30%.

Hoe moet ik DEET in combinatie met een zonnebrandmiddel gebruiken?
Een zonnebrandmiddel moet altijd 30 minuten voor blootstellen van de huid aan de zon, aangebracht te worden. Nadat het zonnebrandmiddel in je huid is getrokken, kan je het DEET-product 10 minuten voordat je de zon in gaat aanbrengen. Care Plus® insectwerende Deet producten niet aanbrengen in volle zon daar het product alcohol bevat! Daarnaast moet je eraan denken dat de SPF van je antizonnebrandcrème verlaagd wordt nadat een DEET- product hierover is aangebracht. Je kan daardoor beter een zonnebrandmiddel met een hogere SPF kiezen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »