Merken

Leeftijd

Huidtype

Productsoort

Per behoefte (beauty)

Prijs instellen

Max
Categorieën

Merken

Leeftijd

Huidtype

Productsoort

Per behoefte (beauty)

Prijs instellen

to

Cellulite + afslankende middelen

Bij cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, is er sprake van putjes in de huid, met name van de benen en de billen. Het komt vooral voor bij vrouwen. Bij de vrouw is het bindweefsel (net onder de huid, bestaande uit hoofdzakelijk vetweefsel) namelijk op een dusdanige manier opgebouwd dat putjes sneller zichtbaar zijn. Bij mannen is het bindweefselpatroon anders, waardoor zij minder snel of geen putjes krijgen. Aanleg speelt een grote rol in het krijgen van cellulite. Cellulite ontwikkelt zich voornamelijk bij het ouder worden of bij overgewicht.

Cellulite verloopt in drie fasen. In eerste instantie is de huid glad. Met twee vingers kan de huid samengepakt worden waardoor er putjes in de huid ontstaan. In de tweede fase is de huid bij het liggen glad en ontstaan er putjes tijdens het staan (als gevolg van de zwaartekracht). In de derde en laatste fase zijn de putjes in de huid altijd te zien.

Cellulite kan verminderd worden door onder andere huidveroudering aan te pakken. Putjes zijn namelijk meer zichtbaar bij een (ver)ouder(d)e huid. Vermijd daarom teveel blootstelling aan de zon of gebruik een goed zonnebrandmiddel, en probeer te stoppen met roken.
Sporten en het ontwikkelen van spiermassa zorgt ervoor dat putjes minder snel zichtbaar zijn of zelfs minder worden. Het bevorderen van de bloedsomloop door bijvoorbeeld massage (met een anti-cellulite middel) kan ook verbetering tot gevolg hebben. In beide gevallen geldt dat het een tijdelijk effect heeft. B
epaalde (body)creme's kunnen de huid bij continu en consequent gebruik verstevigen. Putjes zullen ook dan minder snel zichtbaar zijn.

Let op: verward cellulite niet met cellulitis! Bij cellulitis is er namelijk sprake van een ontsteking (door een bacterie) onder de huid met typische klachten als: roodheid, een warm gevoel, brandende pijn en zwelling.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »