Merken

Leeftijd

Huidtype

Productsoort

Per behoefte (beauty)

Per behoefte (gezondheid)

Prijs instellen

Max
Categorieën

Merken

Leeftijd

Huidtype

Productsoort

Per behoefte (beauty)

Per behoefte (gezondheid)

Prijs instellen

to

Zwangerschapsstriemen

Zwangerschapsstriemen, ook wel striae genoemd, ontstaan doordat het onderhuidse bindweefsel door een snelle groei van het betreffende lichaamsdeel uit elkaar wordt getrokken. In feite is het littekenweefsel onder het huidoppervlak. In eerste instantie is er sprake van rode tot paarse, parallel aan elkaar lopende lijnen in de huid die uiteindelijk –dit kan soms jaren duren– verkleuren naar huid- of ivoorkleurig. Hoe jonger de huid, hoe groter het risico op striae. Risicogroepen zijn: zwangeren (buik en borsten), pubers en adolescenten (dijen, billen, borsten), mensen met overgewicht (buik, dijen, binnenzijde bovenbenen, bovenarmen), bodybuilders (armen, bovenbenen, borsten).

Striae komt veel voor: ongeveer 90% van de zwangere vrouwen, 70% van alle volwassenen vrouwen en 40% van de mannen in hun tienerjaren. Striae is niet pijnlijk en kan geen kwaad. Dankzij het ontsierende beeld (cosmetisch) kan het echter wel voor onzekerheid zorgen. Tijdens de zwangerschap kan de huid anders en droger aanvoelen door hormonale veranderingen. Hierdoor ontstaat vaak jeuk. Een droge huid vergroot de kans op zwangerschapsstriemen (striae). Het is belangrijk om de huid goed vet te houden.

Helaas bestaat er geen effectieve behandeling die leidt tot het verdwijnen van striae. Het blijft een heel moeilijk te behandelen huidprobleem.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »