1
2

Merken

Toon alle Less

Leeftijd

Huidtype

Productsoort

Per behoefte (beauty)

Prijs instellen

Max
Categorieën

Merken

Toon alle Less

Leeftijd

Huidtype

Productsoort

Per behoefte (beauty)

Prijs instellen

to
1
2
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Mascara

De ogen spreken voor zich en zelfs met een beetje hulp van make-up wordt de oogopslag onweerstaanbaar. Mascara wordt door vrouwen het meest gebruikt: de helft van de vrouwen ter wereld gebruikt het zelfs!
Mascara kent een lange geschiedenis. Ongeveer rond 4000 voor Christus waren de oude Egyptenaren al bezig met hun uiterlijk. Rond die tijd gebruikten ze al kohl om hun ogen te omranden. Vanuit dit product werd ook mascara ‘gemaakt’ om lange, donkere, diep zwarte wimpers te krijgen. Ze mengden de kohl met van alles, van krokodillenpoep tot honing en water, om het ‘vaster’ te krijgen en om het als mascara te laten functioneren. In die tijd werden de ogen gezien als de vensters van de ziel, en ze maakten deze zo zwart mogelijk om slechte geesten en negatieve energie uit te bannen.

In 1872 werd petroleum jelly, oftewel vaseline uitgevonden, wat Eugene Rimmel gebruikte als basis voor de allereerste échte mascara. Vaseline was echter geen succes, want het was plakkerig en zorgde dat de mascara snel uitliep. Het was Helena Rubinstein die in 1957 een goede mascara ontwikkelde, een zachte, zwarte substantie in een huls met borsteltje, precies de mascara die nu ook gebruikt wordt. Ze werkte onder andere samen met Elisabeth Arden om betere mascara’s te produceren.

Mascara bestaat uit drie basis elementen: pigment (een soort roet/kohl maar zeker geen steenkool of teer!l), olie en was. Er worden verschillende soorten olie gebruikt, zoals sesamolie, eucalyptusolie, lanoline en minerale oliën. Paraffine en bijenwas zijn voorbeelden van was. Aan een mascara kunnen ook extra ingrediënten worden toegevoegd. Dodecane zorgt ervoor dat water wordt afgestoten en maakt een mascara dus waterproof. Mascara’s die voor lengte en krul zorgen bevatten vaak nylon of rayon microfibers. Verharders worden ook gebruikt om de mascara consistentie te geven.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »