Merken

Leeftijd

Toon alle Less

Huidtype

Productsoort

Per behoefte (beauty)

Per behoefte (gezondheid)

Prijs instellen

Max
Categorieën

Merken

Leeftijd

Toon alle Less

Huidtype

Productsoort

Per behoefte (beauty)

Per behoefte (gezondheid)

Prijs instellen

to

Waterpokken

In Nederland krijgt 93% van de kinderen jonger dan 6 jaar waterpokken. De waterpokken verlopen niet ernstiger bij oudere kinderen. Het begint vaak met lichte koorts en griepachtige verschijnselen. Vervolgens ontstaan er rode vlekjes en blaasjes over het hele lichaam, vooral op het hoofd en de romp, en zelfs in de mond. De blaasjes hebben een helder vocht en jeuken vreselijk. Waterpokken zijn besmettelijk tot 7 dagen na het verschijnen van deze blaasjes. Met name pasgeboren baby’s en zwangeren lopen extra risico bij besmetting. Na enkele dagen drogen de blaasjes in en verschijnen er korstjes. Het is belangrijk dat het kind niet aan de korstjes krabt om littekens te voorkomen. Na een week tot 10 dagen vallen de korstjes van de huid.

Er zijn speciale producten om met name de jeuk bij waterpokken te verminderen. Bijvoorbeeld KidsClean of Calendulan. Op kleine plekjes (en dus géén grotere huiddelen!) kan eventueel lidocaïne-levomentholgel of Nestosyl worden gebruikt.

Bij jeuk op de behaarde hoofdhuid kan mentholpoeder gebruikt worden. Menthol mag echter niet gegeven worden aan kinderen jonger dan 2 jaar.

Er zijn geen middelen die de waterpokken sneller kunnen genezen.

Advies bij waterpokken:

  • Knip de nagels kort en laat het kind eventueel handschoentjes/wanten dragen tijdens het slapen.
  • Laat het kind slapen met een dunne pyjama met lange mouwen en broekspijpen.
  • Bij jeuk of pijn in de mond kan een waterijsje voor verlichting zorgen.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »