Privacy & Cookiebeleid – Beautymeds.nl

1. Algemeen

De persoonsgegevens die je aan Beautymeds.nl geeft, zal met de grootst mogelijke zorg behandeld worden, met inachtneming van de wettelijke eisen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, voorheen Wet Bescherming Persoonsgegevens). Alle gegevens die door Beautymeds.nl worden verzameld, zullen strikt vertrouwelijk worden bewaard en niet worden uitgeleend, verhuurd of verkocht, noch op een of andere manier openbaar worden gemaakt.

2. Verwerking van Persoonsgegevens

Persoonsgegevens
Als je gebruik wilt maken van onze webshop, dan worden bij registratie je gegevens door Beautymeds.nl vastgelegd. Het gaat dan om registratiegegevens zoals jouw naam, adres, woonplaats, postcode, (mobiele) telefoon, e-mail, geslacht, geboortedatum.
Registratie is alleen mogelijk vanaf 16 jaar. Onder de 16 jaar kan alleen een account worden aangemaakt door een wettelijk vertegenwoordiger.

Jouw persoonsgegevens zijn alleen beschikbaar voor Beautymeds.nl en worden niet aan derden verstrekt tenzij je hiervoor uitdrukkelijk toestemming verleent.

Wij gebruiken jouw telefoonnummer niet voor commerciële doeleinden.

Nieuwsbrief
Wanneer je op onze website met toestemming kiest voor het ontvangen van onze nieuwsbrief en/of aanbevelingen of nieuwe producten worden de persoonsgegevens en de gegevens die (i) je bij registratie en (ii) onderdeel uitmaken van jouw koophistorie, gebruikt om deze dienstverlening uit te voeren.

3. Transparantie en recht om vergeten te worden

Transparantie: je hebt altijd het recht om te vragen om inzage in (en correctie van) jouw persoonsgegevens. Contacteer hiervoor onze klantenservice. Inzage, wijziging of correctie van je persoonsgegevens kan je ook via je eigen account doen.

Recht om vergeten te worden: je hebt het recht hebben om jouw gegevens te laten verwijderen. Dit geldt overigens niet voor persoonsgegevens die wij nodig hebben voor bijvoorbeeld facturen voor onze boekhouding.
Ook de toestemming voor onze nieuwsbrief kan je te allen tijden intrekken. Contacteer hiervoor onze klantenservice.

Indien je niet (langer) instemt met de bewerking van je persoonsgegevens, betekent dit automatisch dat je geen gebruik (meer) kan maken van onze dienstverlening.

4. Beveiliging

Beautymeds.nl neemt passende technische en organisatorische maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Mocht er sprake zijn van een datalek of hacking, dan melden wij dit binnen 24 uur aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Wij nemen uiteraard onmiddellijk passende maatregelen om datalekken/hacken tegen te gaan. Mocht het datalek of het hacken een hoog-risico voor jou inhouden, dan zullen wij je hier onmiddellijk van op de hoogte brengen.

5. Doel waarvoor Beautymeds.nl uw gegevens gebruikt:

  • Uitvoeren van de overeenkomst: waarbij de noodzakelijke gegevens zullen worden gedeeld met de partijen die betrokken zijn bij de uitvoering van de koopovereenkomsten.
  • Aanbevelingen: het met jouw toestemming doen van algemene en eventueel gepersonaliseerde aanbevelingen met betrekking tot jouw gezondheid en welzijn voor koop van producten door analyse van het door jou bij Beautymeds.nl geregistreerd profiel, koophistorie en de overige geregistreerde gegevens.
  • Belangrijke mededelingen: het met jouw toestemming je op de hoogte te houden van belangrijke mededelingen (recalls ten aanzien van producten, wijzigingen algemene voorwaarden, dit privacy statement en ander beleid) en het doen van de aankondigingen met betrekking tot (nieuwe) producten en software-updates.
  • Nieuwsbrieven: in het kader van informatieverschaffing en/of direct marketing en het aankondigen van evenementen (alleen na jouw toestemming).
  • Interne controle en onderzoek (audits): voor het (laten) uitvoeren van interne privacy/beveiligingsaudits. Dit ten behoeve van bijvoorbeeld keurmerken, zoals die van Thuiswinkel Waarborg.
  • Statistiek: om jou een zo goed mogelijk functionerende webshop te kunnen bieden.
  • Wettelijke plicht: de verstrekking van gegevens aan derden op basis van wettelijke verplichtingen.

6. Geheimhouding

Alle medewerkers die bij Beautymeds.nl werken, waaronder ook de adviserende deskundigen die door jou worden ingeschakeld om je hulpvraag te kunnen beantwoorden, zijn gehouden aan geheimhouding en zijn verplicht de vertrouwelijkheid van je persoonsgegevens te respecteren. Arts en apotheker hebben inherent aan hun functie en titel bovendien een beroepsgeheim (wettelijk bepaald).
Beautymeds.nl heeft bovendien verwerkersovereenkomsten gesloten met haar relevante partners (zoals leveranciers en webshop provider), in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) .

7. Cookiebeleid

Wat is een cookie?
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Hierdoor hoef je niet continu dezelfde informatie in te voeren en kunnen wij onze website steeds gebruiksvriendelijker maken. Deze cookies zijn volkomen veilig en worden al jarenlang gebruikt op websites over de hele wereld.

We maken onderscheid in functionele en niet-functionele cookies:
Functionele cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat wanneer je een formulier invult, je bij een volgend bezoek niet opnieuw alle gegevens hoeft in te vullen.

Naast functionele cookies plaatsen we ook standaard analytische cookies. Dit is een voorbeeld van een niet-functionele cookie. Het is namelijk niet nodig voor het goed laten functioneren van de website. Hierdoor weten we welke websiteonderdelen populair zijn en op welke plekken we onze website kunnen verbeteren.

Pas wanneer je akkoord gaat met het plaatsen van cookies, plaatsen we ook een aantal andere niet-functionele cookies. Deze hebben allemaal verschillende doeleinden, maar stellen ons in staat om onze dienstverlening te verbeteren.

Tracking cookies van onszelf
Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Gebruik van permanente cookies
Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Cookies voor onderzoek en verbeteringen
Wij gebruiken diverse onderzoektools om onze website voortdurend te testen en te verbeteren. Verbeteringen aan onze webshop testen wij vaak eerst middels een A/B test en wij plaatsen Cookies zodat altijd de juiste versie van een pagina wordt weergegeven. Om te onderzoeken hoe bezoekers onze webshop gebruiken, maken we gebruik van Hotjar. Deze tool registreert muisklikken, beweging en scrolgedrag van bezoekers. We gebruiken de gegevens alleen om onze webshop te verbeteren.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Gebruik van facebook en Twitter buttons
Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.” De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens
Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.

Wij zullen nooit cookies gebruiken om jouw persoonlijke gegevens door te sturen naar derden, zonder jouw toestemming.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden op https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/cookies-verwijderen en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

8. Wijzigingen

Beautymeds.nl behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in haar privacy statement. Wij adviseren je dit Privacy & Cookie beleid regelmatig te raadplegen zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. Uiteraard melden wij wijzigingen in dit privacy statement ook in nieuwsberichten en op onze website.

9. Vragen

Indien je vragen hebt over dit Privacy & Cookie beleid, kan je ons een e-mail sturen via [email protected]

Wil je nog meer informatie over cookies?

Meer informatie over cookies vindt je op de website Veiliginternetten.nl.

Beautymeds.nl, juni 2018

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »